четвер, 16 вересня 2010 р.

Україну готують до культурного дефолту

Вже більше місяця як висять нові гасла нової влади: «Збудуємо нову країну». Кожного дня я переконуюсь, що цей проект з державою в якій я живу не має нічого спільного. Україна без українців – це абсурд. Мова ж є визначальною ознакою існування нації, як наслідок країни. З часу Президентський виборів відбувається системне руйнування цього підмурку. За останні пів року зокрема втілено таке:

- Ліквідовано центр сприяння освіті рідною мовою підпорядкований Міносвіті
- Постанова про відмову від іспиту з української мови для аспірантів та здобувачів ступеня кандидата наук
- Переписування підручників з історії України
- Відмова від обов’язкового дублювання фільмів українською мовою
- Дозвіл провадження судочинства російською мовою

Навіть побіжний огляд преси за два дні говорить, що деукраїнізація проходить шаленими темпами
Подробиці читайте на порталі вільної журналістики Хай Вей 

понеділок, 13 вересня 2010 р.

Парк радянського періоду

Півроку чули обіцянки міністра Дмитра Табачника, що невдовзі закінчаться злочинні викривлення нашої історії та наша молодь нарешті отримає доступ до найоб’єктивнішої й найщирішої історичної правди.
Ось тепер маємо творіння найближчого поплічника та не просто проффесора, а цілого академіка. Вийшов друком російськомовний посібник «Очерки истории Украины», створений колективом авторів під загальною редакцією академіка, директора Інституту археології НАНУ Петра Толочка. Про це детальніше, повідомляє Тиждень

Заява політичного в'язня

Я ненавижу государство Российская Федерация – наследницу империи Романовых и сталинского СССР, уничтоживших миллионы людей. Я готов отдать жизнь, чтобы Украина не стала частью этой империи. Поэтому я надеюсь, что украинский суд примет правильное решение по моему делу.

четвер, 9 вересня 2010 р.

Земля – планета Google

Дуже раджу любителям футурології та філософії прочитати. Адже дійсно у вислові "Земля – планета Google" занадто багато реальності. Отож, прошу....

"Я, власне, думаю, що більшість людей не хоче, щоб Google відповідав на їхні запитання, – каже генеральний директор пошукового велетня Ерік Шмідт у своєму останньому суперечливому інтерв’ю. – Вони хочуть, щоб Google сказав їм, що вони мають робити далі". Чи справді, ми воліємо, аби Google сказав нам, що ми повинні робити далі? Я вірю, що так, хоча маю деякі, доволі серйозні застереженнями.

Автор: Вільям Ґібсон [William Gibson] – автор роману "Нуль історії" [Zero History], який незабаром вийде друком
Назва оригіналу: Google’s Earth
Джерело: The New York Times, 01.09.2010
Зреферував: Михайло Мишкало, Західна аналітична група

неділю, 5 вересня 2010 р.

Найцікавіші та актуальні новини

У звязку з роботою, щодня доводиться переглядати та профільтровувати надзивчайно велику кількість інформації. Найкраще, найцікавіше, на мою думку, я завжди викладаю на Фейсбуці. Прошу шановне панство завітати та переглянути. Чекатиму на коментарі. Дякую за увагу!