пʼятницю, 27 травня 2011 р.

Викрилася чергова показуха бердичівської влади


Коли подібні "новації" робляться перед виборами, тоді ми просто можемо передбачити що це піар. Причому лише через деякий час ми можемо про це сказати ствердно.
Час усе розставляє по своїх місцях
На днях вийшов мій черговий матеріал на РІО Бердичів під назвою "А ви знаєте де в Бердичеві вулиці Гришковецька, Східна та Лісова?" Пропоную вашій увазі повний варіант.

Земля для кожного українця - то святе. В Україні тривають дебати щодо того, знімати мораторій чи ще рано. Великі олігархи намагаються на цьому питанні нажитися, а маленькі українці мріють про шматочок земельки «під забудову».

Все ніби й так, але в Бердичеві ситуація виглядає по-іншому. Більш ніж пів року тому в нашому місті відбувся ПЕРШИЙ відкритий розіграш земельних ділянок для індивідуального будівництва.

«РІО-Бердичів» тоді детально висвітлив даний розіграш у статті під назвою «Торжество земельної демократії чи гра перед виборами?».


Торжество повинно було б відбутися на 53 ділянках в районі Трикутника. Передбачалося також створення трьох вулиць - Гришковецької, Східної та Лісової. Виїжджаючи на місце приватної забудови, я вже готувався до розмови зі щасливими власниками, які будують власні хатинки та насолоджуються чудовими краєвидами зі своїх вікон. Насправді ж довелося доволі довго поблукати в пошуках нових вулиць, але окрім цьогорічної трави на полі нічого нового так і не побачив. Першою людиною, яку я зустрів на «полях забудови», була баба Катерина, яка випасає корів. Бабця виявилася доволі поінформованою з питань «торжества земельної демократії» по-бердичівськи: «Це діло було ще в осінь, приїжджали, кілочки забивали. Перший номер будинку мав бути біля труби, з якої тече каналізація. Він хтось там у Білому Домі, то не захотів ділянку. Зараз сюди ніхто не виїжджає і нічого не будує вже майже рік. Свого часу, як була ця катавасія, місцеві люди боялися, що не буде де корів пасти». Та з часом, як бачимо, проблема баби Катерини вирішилась сама собою.

Отож, після цікавої розмови з місцевою жителькою вирішив запитати мешканців реальної вулиці Червоної, що вони знають про своїх сусідів з «віртуальної» вулиці Гришковецької. Привітна тітка Людмила розповіла, що «за городом землю комісія ділила, але вже давно нікого так і не бачила», а бабуся Лідія, додала що: «За тридцять років, що вона тут живе, землю постійно ділять, а ніхто так нічого будувати й не починає». Отак і живуть мешканці у віддаленому районі міста Бердичева, а на «полях під забудову» так і випасають корів, як і пів століття тому.

То хто ж таки виграв ділянки? Що це був за розіграш? І чи було це грою перед виборами? Усі ці питання і на сьогодні залишаються без відповіді.

Спеціально для РІО Бердичів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.