понеділок, 27 червня 2011 р.

"Хто так строїть?!"


Такого погано підготованого та хаотичного Дня міста Бердичева я не пам’ятаю вже давно. Коли відлік до початку свята вже пішов на години оргкомітет (читай бацька бердичівський) зрозумів, що на Шандорі проводити загальноміський захід не можна. Найгірше, мені здається, влада не зрозуміла, що Шандора не місце для проведення Дня міста впринципі. Трава по коліна, нема місця де сісти чи відпочити, розташування практично за межами міста, комунікацій ніяких – усе це лише побіжні мінуси, які дуже явно кидаються в очі. На щастя, опитані мною бердичівляни у випадку проведення на Шандорі готові були протестувати ногами, тобто не відвідувати цього неподобства. Попри усі ці провали чиновники вперто намагалися надувати щоки, говорячи про високу оцінку.
Здавалося б, коли вже перемістяться в місто все буде гаразд. А дзузьки! Звук на сцені чи то розсіювався, чи то настроювали його працівники дротового радіо. Одним словом ЖАХ!!!
Окремо варто наголосити на необхідності боротьби з безкультур’ям самих бердичівлян. Гори сміття після свята, по суті, та ж «заслуга» влади, яка не готова хоч щось робити в цьому напрямку.
Проблемою у майбутньому може стати погіршення криміногенної обстановки, що спричинена агресивністю та падінням економічного стану бердичівлян. У цьому напрямку не видно жодної діяльності влади. Найцікавіше, що органи місцевого самоврядування мають абсолютно всі інструменти необхідні для вирішення цих проблем. Складається враження, що бацька мер вже стомився. Третя каденція – це ж не жарти. З точки зору управлінського менеджменту, неприпустимо, коли людина перебуває на своїй посаді більше 10 років. В такому випадку їй усе набридає, всі креативні ідеї реалізовані або поховані, починається деградація та регрес.

Маю дуже великі сумніви, що в ближчому майбутньому ми побачимо ефективне планування та стратегічність мислення у наших управлінців міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.