середу, 5 січня 2011 р.

Перші Підсумки вийшли двадцять років тому

 Сьогодні (5 січня), але в 1991-му році на Останкіно вперше вийшла аналітична програма “Итоги” з Євгеном КИСЕЛЬОВИМ. Нагадаю, Кисельов - відомий російський журналіст, котрий був запрошений Інтером, та підписав контракт на співпрацю на один телесезон до літа 2010. До цього він працював на каналі RTVI та "Ехо Москви".
Нещодавно в інтерв'ю “Телекритиці” російський журналіст зазначив:
«Я чудово пам'ятаю часи, коли Росія була абсолютно зациклена на тому, що відбувається усередині країни, але це почало минати, як тільки з'явилися здатні журналісти, які могли цікаво розповідати про те, що відбувається в інших країнах.».
Сьогодні багато хто з українців сприймає його як свого хлопця. Навіть попри сучасний стан зі свободою слова, очевидно, журналістам комфортніше працювати в Україні, аніж у авторитарних сусідів. Окрім Кисельова в нашій країні працює багато його російських колег, які певним чином можуть вважатися нервовим закінченням свободи слова, зокрема, Савік Шустер та Віталій Портніков. 
Ось такі підсумки можна зробити через 20 років роботи "маленьких" російських журналістів на шляху від тоталітарної держави СРСР до відносної демократії на теренах СНД сьогодні.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.